У Міноборони розповіли, як працюватиме електронний кабінет військовозобов’язаного

У Міноборони розповіли, як працюватиме електронний кабінет військовозобов’язаного

Громадяни Україн зможуть оновити про себе дані у електронному кабінеті військовозобов'язаного з будь-якої локації, вчора, 2 квітня президент підписав законопроєкт №10062.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко.

За її словами, зі створенням електронного кабінету військовозобов'язані громадяни більше не мають йти у ТЦК, щоб оновити свої дані, вони можуть це зробити з дому, або з кафе.

"Ми вбачаємо, що це буде сервісний підхід до військовозобов'язаних. Також цей закон доєднує Україну о всього цивілізованого світу, бо вона зможе розмішувати свої системи у "хмарах" країн-членів НАТО. Це посилить наш кіберзахист, покращить обмін даними з партнерами, ми зможемо отримувати більше розвідувальних даних", - сказала вона.

За словами Черногоренко, також цей закон покращить роботу реєстру військовозобов'язаних, призовників і резервістів "Оберіг", удосконалити його взаємодію з іншими реєстрами.

"І ми зможемо надати можливість ТЦК отримувати більше відомостей про військовозобов'язаних, що, у свою чергу, виключить помилкові або дубльовані повістки, або необхідність приходити зайвий раз приходити у ТЦК і щось про себе уточнювати. Ми можемо зробити життя військовозобов'язаних без черг, провести смарт-мобілізацію і залучати військовозобов'язаних до тих спеціальностей, де вони будуть найбільш ефективні", - зазначила вона.

Черногоренко додала, що цей закон також спростить отримання статусу учасника бойових дій, можна буде подати заяву про його отримання.

Нагадаємо, Міноборони планує запустити роботу електронних кабінетів військовозобов'язаного у другому кварталі 2024 року.