Мобілізація в ЗСУ з 25 років: у Сухопутних військах заспокоїли військовозобов'язаних

Мобілізація в ЗСУ з 25 років: у Сухопутних військах заспокоїли військовозобов'язаних

Голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко зауважив, що зниження призовного віку до 25 років не означає, що всіх чоловіків цієї вікової категорії мобілізують.

Так в ефірі телемарафону він прокоментував закон про зниження граничного віку призовників, який підписав 2 квітня президент Володимир Зеленський.

"Україна вже на третьому році великої війни. Є потреба підсилювати оборону країни. Тому постало питання розширення призовного віку - від 25 і до 60, а вищий командний склад - і до 65 років… Але це ще не означає, що всю вікову категорію візьмуть і призвуть. Водночас їм прийдеться пройти обстеження, огляд, стати на облік. А вже після того потенційно можливо, що, якщо вони відповідатимуть параметрам, то будуть призвані до лав Збройних Сил України", - сказав Тимочко.

"Ця вікова категорія - від 25 років, визнана тепер законом, це є необхідність. Не дай Боже, щоб нам приходилось проводити загальну чи обширну мобілізацію всього чоловічого населення, якби ворог прорвався на дуже багатьох напрямках фронту оборону, і постало питання знищення цілісності держави", - додав Тимочко.

Нагадаємо, 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" про зниження призовного віку в Україні з 27 до 25 років.  Цей документ очікував підпису президента з червня 2023 року.

Крім того, 2 квітня Зеленський підписав закон про електронний військовий облік, тепер громадяни Україн зможуть оновити про себе дані в електронному кабінеті військовозобов'язаного з будь-якої локації, і їм не потрібно буде ходити у ТЦК.