Кремінська МВА розповіла про заходи із забезпечення ВПО житлом

Кремінська МВА розповіла про заходи із забезпечення ВПО житлом

87 переселенців з Луганської області влаштували у місця тимчасового проживання за сприяння Кремінської міської військової адміністрації у 2023 році.

Про це йшлося на засіданні щодо забезпечення тимчасовим житлом ВПО, повідомляє Кремінська МВА.

Так, начальник управління житлово-комунального господарства та інфраструктури Кремінської МВА Георгій Дзивульський зазначив, що у березні минулого року адміністрація затвердила Програму забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб Кремінської міської територіальної громади на 2023-2027 роки.

Наразі до Програми внесли зміни з урахуванням положень постанови «Про внесення змін до Порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

Зокрема - переуклали меморандум про співпрацю з «Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти» щодо можливості тимчасового поселення ВПО з Луганської області.

«Триває співпраця з Лисичанською МВА щодо забезпечення людей тимчасовим житлом у придбаному Лисичанською громадою приміщенні, де після проведеного ремонту зможуть тимчасово поселитися і наші земляки. Налагоджено співпрацю з шелтером, розташованим у Дніпрі», - йдеться у повідомленні.

Начальниця відділу економіки, торгівлі та регуляторної політики Юлія Борщук додала, що спеціалісти адміністрації продовжують консультування з підготовки документів щодо виділення земельної ділянки «Житлово-будівельному кооперативу «Кремінна-2» в Українці Київської області. Також надається консультативна підтримка ініціативним групам з-поміж ВПО щодо створення ЖБК у Львівській та Закарпатській областях.

Нагадаємо, Лисичанська МВА облаштує шелтер для ВПО на Кіровоградщині.