Попаснянська МВА запустила опитування щодо забезпечення житлом ВПО

Попаснянська МВА запустила опитування щодо забезпечення житлом ВПО

Попасняська міська військова адміністрація просить мешканців громади взяти участь в опитуванні щодо визначення потреб в забезпеченні тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб, а також визначення необхідної кількості житлових приміщень.

Про це йдеться на сторінці МВА у Facebook.

“Зараз найбільш актуальним є питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Більшість внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися на підконтрольну українській владі територію, потребують не тільки матеріальної, соціальної та інших видів допомоги, а й вирішення, у першу чергу житлових питань”, – йдеться у повідомленні.

Опитування проводиться в рамках розробки Цільової програми забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб Попаснянської міської територіальної громади, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 р. № 495 «Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб» (зі змінами).

Анкета доступна за посиланням.

Довідково: у зв’язку із військовою агресією рф на території України, що розпочалась 24 лютого 2022 року, близько 90 відсотків жителів Луганщини вимушені були покинути місця свого постійного проживання, переселитися в безпечніші регіони країни або виїхати за кордон. Близько 24 тисяч мешканців Попаснянської міської територіальної громади набули статус внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, 87 переселенців з Луганської області влаштували у місця тимчасового проживання за сприяння Кремінської міської військової адміністрації у 2023 році.