“Мабуть, залишити так, як є - не зовсім правильно”: Стрюк про перейменування Сєвєродонецька

“Мабуть, залишити так, як є - не зовсім правильно”: Стрюк про перейменування Сєвєродонецька

Залишити теперішню назву Сєвєродонецька - не зовсім правильно, а інші варіанти мають розглядатися.

Таку думку в ефірі “Еспресо.TV” висловив начальник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк.

Журналісти попросили його прокоментувати перейменування Сєвєродонецька, яке готує Верховна Рада, та розповісти про ставлення до цього містян.

“Скажімо так: ми проводили й опитування наших мешканців громади, й надавали пропозиції. Разом з тим, Комітет Верховної Ради запропонував назву Сіверськодонецьк. Були різні варіанти: і Сіверодонецьк, і залишити так, як є, - Сєвєродонецьк. Але, мабуть, залишити - не зовсім правильно. А інші варіанти мають розглядатися, я думаю”, - відповів Стрюк.

Він також дав оцінку ситуації в окупованому місті. За його словами, вона залишається стабільно тяжкою. Також виникають проблеми, які її посилюють. Зокрема - пожежі навколо Сєвєродонецька, що тривають вже кілька днів.

“Люди, які там, залишені напризволяще, оскільки вимушені рятуватися самотужки. Десь риттям траншей, десь зачищанням ділянок навколо своїх будівель. Особливо їм там влада окупаційна місцева не допомагає. Але, враховуючи, що ліси постраждали навкруги, майже вибиті або випалені, зараз пожежі додають ще лиха”, - наголосив він.

Нагадаємо, 3 квітня 2024 року Комітет Верховної Ради підтримав перейменування Сєвєродонецька на Сіверськодонецьк. Рішення Комітету не є остаточним етапом. Фінальне голосування відбудеться у залі парламенту.