Італія виступила за "канали діалогу з рф" попри її напад на Україну

Італія виступила за "канали діалогу з рф" попри її напад на Україну

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто закликав союзників залишати відкритим діалог з рф попри її напад на Україну.

Про це повідомляє The Guardian.

"Хоча російська федерація вторглася в суверенну країну, і з цієї причини Італія та Франція завжди підтримують і будуть підтримувати Україну, важливо, щоб канали діалогу також залишалися відкритими", – сказав Крозетто.

Раніше цього тижня міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню провів телефонну розмову з російським президентом Сергієм Шойгу, під час якої Франція засудила "агресивну війну" росії в Україні.

Пізніше Франція спростувала заяви росії про те, що вона висловила готовність вести діалог щодо України або обговорювати можливі мирні переговори під час розмови міністрів оборони двох країн у середу.

Крозетто, який розмовляв з Лекорню в четвер, додав, що "жорстка і критична" комунікація є важливою для досягнення мети зупинити російські атаки та мати можливість "створити умови для справедливого миру".

Нагадаємо, 22 березня у Кремлі вперше визнали, що росія перебуває у стані війни з Україною і заявили, що рф не може допустити існування на своїх кордонах цієї держави.

"Так, це починалося як спеціальна військова операція, але тільки-но там утворилася ця компашка, коли колективний Захід став учасником цього на боці України, для нас це вже стало війною", - сказав речник путіна Дмитро Пєсков.

Він додав, що росія не може допустити існування на своїх кордонах держави, "яка має задокументований намір використовувати будь-які методи, щоб відібрати у неї Крим, не кажучи вже про територію Донбасу".