USAID допомагає релокованому луганському вишу обладнати три сучасні лабораторії

USAID допомагає релокованому луганському вишу обладнати три сучасні лабораторії

У Східноукраїнському національному університеті ім. Володимира Даля Проєкт USAID "Економічна підтримка України" створює за грантом три сучасні лабораторії: електромехатроніки (ElectromechatronicsLab), електроенергетики (EnergryLab) для підготовки інженерів-електриків та прототипування й виробництва (FabLab) для ІТ-спеціалістів.

Про це йдеться на сторінці проєкту у Facebook.

В університет-переселенець, який двічі релокований з Луганщини та зараз працює у Києві, доставили офісні (20 столів, 38 стільців і 4 шафи) і лабораторні меблі (18 столів і 18 стільців), 4 комп'ютери та 15 мікрокомп'ютерів, акустичні системи, інтерактивні дошки, проєктори, 3 багатофункціональні пристрої, мережеве обладнання, програмне забезпечення, 3D-принтер, лазерний верстат, 8 навчальних стендів компанії FESTO та додаткове інженерне обладнання.

Зазначається, що сума гранту складає близько 20 мільйонів гривень. До навчання на цьому обладнанні за оновленими програмами залучать близько 500 студентів. Крім того, 11 викладачів розпочали курси підвищення кваліфікації для опанування лабораторного обладнання.

Наразі викладачі СНУ ім. В. Даля адаптували теоретичні блоки 13 навчальних дисциплін, а практичну складову оновлять після завершення курсів.

За планом студенти у вересні отримають доступ до лабораторій і розпочнуть навчання за оновленими програмами.

Нагадаємо, Сєвєродонецька МВА отримала від USAID техніку на майже 5,5 млн.