У США розчаровані, що їхні безпілотники не змогли проявити себе у бою в Україні, - WSJ

Американські безпілотники виявилися безсилими проти російського РЕБ в Україні, - WSJ

Американська компанія Skydio відправила в Україну сотні своїх найкращих безпілотників, щоб допомогти боротися з росіянами, але техніка була втрачена через російський РЕБ.

Про це пише The Wall Street Journal.

Зазначається, що безпілотники Skydio злетіли з курсу і були втрачені, ставши жертвами російської радіоелектронної боротьби. Відтоді компанія повернулася до розробок, щоб створити нові зразки БПЛА. 

Як виявилося, більшість малих дронів американських стартапів не змогли проявити себе в бою, розвіявши надії компаній на те, що значок про проходження бойових випробувань принесе продажі та увагу. Це також погана новина для Пентагону, який потребує надійного постачання тисяч малих безпілотних літальних апаратів.

WSJ зазначив, що у першій війні, де малі безпілотники відіграли важливу роль, американські компанії досі не мають значної присутності. Американські безпілотники, як правило, дорогі, несправні і їх важко ремонтувати, кажуть керівники компаній-виробників безпілотників, українці на передовій, українські урядовці та колишні американські військові чиновники.

Не маючи рішень на Заході, Україна звернулася до більш дешевої китайської продукції, щоб поповнити свій арсенал безпілотників. 

Гендиректор Skydio Адам Брай визнав, що американські безпілотники "працюють не так добре, як інші системи" і "не дуже успішні на лінії фронту".

Нагадаємо, уряд Латвії передасть Україні партію дронів вартістю 1 млн євро, а також Латвія братиме участь у спільному виробництві БПЛА для українських Збройних сил.