путін вб'є сотні тисяч, буде багато крові: Зеленський про те, що станеться, якщо США не нададуть допомогу

путін все знищить, буде багато крові: Зеленський про те, що буде, якщо США не нададуть допомогу

Президент Володимир Зеленський пояснив, що якщо США не нададуть новий пакет озброєнь, російський диктатор володимир путін знищить Україну.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю Bild, підкресливши, що в України недостатньо систем ППО.

"путін розуміє тільки силу. Він відчуває себе як тварина: Якщо не зможеш захиститися, він знищить ще більше. Його бажання — заволодіти цілою Україною. Він все знищить. Він уб’є дуже багато людей. Більшість людей не втечуть, тому він уб’є багатьох із них. Як це буде виглядати? Буде багато крові. Буде багато жертв, багато втрат. Ми говоримо про сотні тисяч", - сказав Зеленський.

Щоб захистити своїх громадян від російських безпілотників і ракет, він просить у союзників ППО: "Перш за все нам потрібні системи ППО. По-перше, ми повинні вміти захистити себе".

Він пишається тим, що українці можуть святкувати великі військові успіхи завдяки своїм безпілотниками. "У нас хороше виробництво безпілотників", — каже Зеленський, але чітко пояснює: "Але безпілотники не замінюють протиповітряну оборону, ракети великої дальності та артилерію".

Нагадаємо, у Білому домі звинуватили Конгрес США у тому, що Україна втрачає позиції на полі бою, оскільки пакет допомоги так і не затверджений.

Верхня палата Конгресу США - Сенат, ухвалила законопроєкт, який містить понад $60 млрд на допомогу Україні. Проте спікер Палати представників Майк Джонсон - нижньої палати Конгресу, відмовився ставити його на голосування. Відповідно, рішення досі не ухвалене.

Джонсон казав, що палата підготовить новий документ, який передбачатиме ленд-ліз або позику Україні. Але без будь-якої конкретики Палата представників пішла на великодні канікули. Вона повертається до роботи з 8 квітня, але за два тижні знову піде на перерву.