У Німеччині велика коаліція депутатів вимагає припинити поставки зброї в Україну

У Німеччині велика коаліція депутатів вимагає припинити поставки зброї в Україну

"Натхненні бажанням служити миру": у відкритому листі місцеві депутати в Бранденбурзі у Німеччини вимагають від канцлера Олафа Шольца припинити поставки зброї в Україну.

Про це пише Spiegel.

Депутати округу Укермарк у Бранденбурзі закликали федерального канцлера Олафа Шольца та президента Бундестагу Бербеля Баса "взяти на себе відповідальність за мирне вирішення, а не подальші збройні поставки в в Україну".

У листі, оприлюдненому в понеділок на сайті райдержадміністрації, серед іншого йдеться, що вони "стурбовані подальшою ескалацією війни".

"Німеччина повинна "не залишити каменя на камені, щоб ініціювати дипломатичні рішення для припинення війни та сприяти мирному співіснуванню між народами", - йдеться у документі.

Spiegel зазначає, що в одному реченні листа російський напад на сусідню країну засуджується "найрішучішими словами", але далі це не обговорюється: наприклад, у листі немає таких термінів, як "володимир путін", "Буча" або "Маріуполь".

"Під листом поставили підписи 32 особи – і коли глянути на склад районної ради, швидко стає зрозуміло: відкритий лист створено, здається, дуже великою коаліцією", - зазначає видання. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пояснив, що якщо США не нададуть новий пакет озброєнь, російський диктатор володимир путін знищить Україну. За його словами, буде багато крові і сотні тисяч вбитих.