Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн", які ви могли пропустити

Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн", які ви могли пропустити

Наша редакція продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

“Не треба ставити життя на паузу в очікуванні повернення”. Історія сєвєродончанина Миколи Скурідіна

Наші люди: Микола Скурідін — переселенець з Сєвєродонецька, волонтер, фотограф і велолюбитель. У рідному місті вів активний спосіб життя, відвідував культурні події, різноманітні акції, допомагав армії. Продовжує робити це й зараз, тільки вже два роки як у Дніпрі. У чому цей великий обласний центр поступається Сєвєродонецьку, де зараз його велосипед та яку нову фоторубрику започаткував — пан Микола розповів нашим журналістам.

Розширили перелік ВПО, які можуть отримати виплати, й уточнили процедури. Що змінилося

 

Пояснюємо: Розширили перелік ВПО, які можуть отримати виплати, а також уточнили процедури. Розбираємо чергові зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (ПКМУ № 332 від 20.03.2022р.) разом з правозахисницею Української Гельсінської Спілки з прав людини Наталією Єсіною.

Перший комбат “Луганськ 1” Артем Вітко про створення батальйону: “Там були молоді хлопці, які зі шкільної парти прийшли захищати Батьківщину”

 

Наша гордість: Артем Вітко – народний депутат України 8-го скликання, екскомандир добровольчого батальйону “Луганськ-1”. Він стояв у витоків створення підрозділу, якому цього року у травні виповнюється 10 років. Наразі він – засновник IT-компанії, у якій працює майже 40 людей. Про події 2014 року, створення “Луганськ 1” з другої спроби, політику та створення бізнесу він розповів в інтерв’ю.

“Мої ровесники – це покоління, яке виведе Україну на новий рівень”, - сєвєродонецька волонтерка Червоного Хреста

  

Наша гордість: 19-річна волонтерка Червоного Хреста України Марія Нарцева народилася в Алчевську, але після окупації рідного міста у 2014 році переїхала до Сєвєродонецька, а згодом - до Харкова. Попри труднощі, вона знайшла своє покликання у допомозі іншим. Наразі Марія активно координує різні проєкти, спрямовані на підтримку та допомогу тим, хто цього найбільше потребує. У розмові з "Сєвєродонецьк онлайн" Марія Нарцева розповіла про свій шлях у волонтерстві, війну, реалізацію проєктів, мрії.

Український слід теракту у “Крокус Сіті Холі” - звинувачення росії

  

Аналітика: "Сліди останніх терактів ведуть до України", - 31 березня росія офіційно заявила, що наша країна причетна до стрілянини у “Крокус Сіті Холі” у підмосковному Красногорську. Раніше за терористичний акт відповідальність взяло на себе угрупування ІДІЛ. МЗС рф наразі вимагає від України припинити “підтримку терористичної діяльності” та засудити всіх причетних до стрілянини у “Крокусі”. Також росія хоче, щоб офіційний Київ заарештував голову Служби безпеки Василя Малюка. Саме його кремль звинувачував у причетності до підриву Кримського мосту у жовтні 2022-го року. Нагадаємо, що увечері 22-го березня кілька озброєних людей відкрили вогонь по відвідувачах красногорської концертної зали “Крокус Сіті Холл”, де мав проходити концерт російського рок-гурту “Пікнік”. Відомо, що загинули 133 людини, поранені – 140. російські правоохоронці затримали 15 людей, яких підозрюють у нападі. Також у ФСБ заявили, що вони мали намір перейти кордон України, але наша розвідка назвала це нісенітницею. Вже 23-го березня терористичне угруповання “Ісламська держава” визнала свою причетність до стрілянини та опублікувала світлини підозрюваних у скоєнні теракту, яких раніше затримала ФСБ рф. Пізніше з’явилося і відео, зняте терористами в “Крокус Сіті Холлі”. Попри конкретні докази росія все ж наполягає на причетності України. “Сєвєродонецьк онлайн” проаналізував основні меседжі країни-агресорки, які вона намагається просунути в інфопросторі.

“Уламки пошматували рюкзак, а на мені — ані подряпини”. Історія захисника з Луганщини

Наша гордість: Олексій Смолевський — боєць штурмового полку “Луганськ” об'єднаної штурмової бригади “Лють”. Хлопець родом з Новоайдара, йому тільки 21 рік, але він вже встиг взяти участь у деокупації Харківщини, побачити наслідки “руського міра” у звільнених містах і селах, опанувати кілька військових професій та досконало вивчити десятки видів різноманітних смертоносних вибухонебезпечних предметів. Про шлях на великій війні, захоплення роботою сапера та маленьку мрію після Перемоги Олексій розповів нашим журналістам.