Родинам військових, які обороняли Рубіжне, вручили відзнаки

Родинам військових, які обороняли Рубіжне, вручили відзнаки

Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко завітав до Бригади швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж". Він вручив відзнаки “Захисник Рубіжного” військовослужбовцям, які обороняли місто на початку повномасштабного вторгнення.

Про це йдеться на сторінці Юрченка у Facebook.

Також дружинам загиблих воїнів бригади Дмитра Бочарникова та Олександра Швеця, які після загибелі коханих також стали на захист країни, вручили посмертні відзнаки з памʼятним знаком.

Капітан Дмитро Бочарников на позивний “Кайман” та майстер-сержант Олександр Швець на позивний “Швед” загинули півтора року тому, 7 вересня, на Харківщині через авіаудар, який завдали росіяни по будівлі, де були військовослужбовці.

“Кайман” служив начальником штабу батальйону в Бригаді швидкого реагування “Рубіж” та з початку наступу росіян тримав оборону Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська.

“Швед” на війні з часів АТО. З 2016 року обіймав посаду головного сержанта одного з батальйонів Бригади швидкого реагування “Рубіж”.

“Ці командири виховали й підготували наших строковиків та стали прикладами честі й воїнства для бійців ще у Рубіжному. Під їхнім командуванням неймовірними зусиллями виконувались найнебезпечніші бойові завдання, де сотні разів вони опинялись у смертельній небезпеці, але зважаючи на професіоналізм та холодний розум, перемагали ворога й виводили свій особовий склад з пасток. Їхня ідея та мудрість продовжують жити у хлопцях, яких вони навчили”, – зазначив Юрченко.

Окрім того, з очільником Луганської ОВА Артемом Лисогором передали на фронт черговий автомобіль.

Нагадаємо, перший заступник командувача НГУ полковник Вадим Гладков відвідав гвардійців на Лиманському напрямку та вручив захисникам заслужені нагороди.