росія завдала 12 ударів по Донеччині за добу, відомо про загинувших

росія завдала 12 ударів по Донеччині за добу, відомо про загинувших

Усього за останню добу російська армія 12 разів обстріляла населені пункти у Донецькій області.

Про це повідомляє голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Він перерахував всі події, що відбулися за останні 24 години:

  • Покровський район. В Очеретиному 1 людина загинула, 2 людині поранені. Також пошкоджено 2 багатоповерхівки. Красногорівка зазнала авіаудару, під артобстрілами опинилися Катеринівка і Єлизаветівка. Крім того, під ракетний удар потрапили околиці Покровська.
  • Краматорський район. У Лиманській громаді обстріляні Ямполівка і Терни. До того ж зранку ворог обстріляв Слов'янськ, там пошкоджено 2 багатоповерхівки. Під вогнем опинилися села Костянтинівської громади.
  • Бахмутський район. У Торецьку пошкоджено 2 будинки та інфраструктурний об'єкт, у Щербинівці — 3 будинки. У Часовоярській громаді пошкоджені 14 приватних будинків і багатоповерхівка. У Сіверську пошкоджено 2 будинки та 2 нежитлові споруди.

Зокрема лінії фронту евакуйовано 59 людей, у тому числі 3 дитини.

Згодом стало відомо, що 4 людини загинули внаслідок обстрілу Сіверська.

Зазначається, що ввечері 14 числа місто зазнало обстрілу з реактивної артилерії. Наразі вдалося встановити, що від цього обстрілу загинули четверо чоловіків від 36 до 86 років.

"Росіяни прагнуть вбити якомога більше наших людей, і єдиний спосіб убезпечити себе — евакуюватися до більш безпечних регіонів України", - закликав Філашкін.

Нагадаємо, що 14 квітня окупанти влучили у 5-поверхівку на Донеччині.