На окупованому Донбасі налагодили схему постачання та розповсюдження наркотиків, - ЦНС

На окупованому Донбасі налагодили схему постачання та розповсюдження наркотиків, - ЦНС

Окупанти на тимчасово окупованих територіях налагодили схему постачання та розповсюдження наркотиків.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

"Величезна хвиля розповсюдження різноманітних наркотиків захлиснула частини окупованих регіонів України. За даними українського підпілля, найбільш вразливим до цієї проблеми став Донбас. Тут вже роками працюють масштабні схеми постачання з рф, виготовлення та розповсюдження різноманітних наркотичних засобів. Здебільшого контролюють та охороняють цей бізнес кадирівські бандформування", - зазначили у ЦНС. 

Однак, за їхніми даними, окупаційна влада та колаборанти удають боротьбу із наркоторгівлею. Днями показово затримали медпрацівника, який займався саме розповсюдженням наркотиків. У нього вдома вилучили понад 10 кілограмів заборонених препаратів.

"Наркоманія серед окупантів — це дуже поширене явище. До лав окупаційних військ не соромляться брати наркозалежних і саме такі проявляють особливу жорстокість щодо місцевого населення. Дуже часто російські солдати грабують аптеки та розправляються з провізорами, коли ті не можуть їм дати потрібні препарати. Адже загалом ситуація на ТОТ із постачанням ліків стає критичною", - підкреслили у ЦНС. 

Нагадаємо, поліцейських з Луганщини судитимуть за вимагання хабарів.