У Криму фіксують влучання по військовому аеродрому рф у Джанкої: спалахнула велика пожежа

У Криму фіксують влучання по військовому аеродрому рф у Джанкої: спалахнула велика пожежа

Очевидці повідомляють про вибухи в районі військового аеродрому Джанкоя в анексованому Криму вранці 17 квітня.

У місцевих телеграм-каналах публікують відео пожежі, судячи з кадрів, він спалахнув на великій площі, пише "Настоящее время".

У Джанкої знаходиться головний логістичний хаб російської армії, це місце базування ударних гелікоптерів, зазначає моніторинговий паблік "Кримський вітер"

За словами місцевих жителів, одразу кілька гучних вибухів було чути близько 4 години ранку за місцевим часом, перший – приблизно о 3:40. Після цього, за словами очевидців, у районі аеродрому почалася пожежа.

"Кримський вітер" повідомляє, що супутник зафіксував шість вогнищ на військовому аеродромі в Джанкої та поряд з ним, і публікує фото.

"Супутник VIIRS/Suomi NPP зафіксував шість вогнищ потужних пожеж на російському військовому аеродромі в Джанкої. Час знімка 03.41 мск. Зазначимо, що на аеродромі базувалися не лише ударні гелікоптери. На льотному полі раніше фіксували пускові установки С-300/С-400", - йдеться у повідомленні.

За інформацією місцевих жителів, вибухи пролунали до оголошення повітряної тривоги.

На Джанкойському аеродромі дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу, три авіаційні ескадрильї.