Російська "м'ясорубка": ВВС підтверджує, що рф втратила понад 50 тис. військових в Україні

Російська "м'ясорубка": ВВС підтверджує, що рф втратила за рік понад 50 тис. військових в Україні

ВВС може підтвердити, що кількість загиблих російських військових в Україні перевищила позначку в 50 тисяч.

Про це йдеться у статті видання, яка описує тактику російської армії, відому як "м'ясорубка".

У ній зазначається, що на другому році на передовій – коли Москва просувала свою так звану стратегію м’ясорубки – виявилося, що кількість загиблих була майже на 25% більшою, ніж за перший рік.

BBC Russian, незалежна медіагрупа "Медіазона" та волонтери підраховують загиблі з лютого 2022 року, а нові могили на цвинтарях допомогли знайти імена багатьох воїнів.

"Наші команди також проаналізували інформацію з відкритих джерел з офіційних звітів, газет і соціальних мереж. Понад 27 300 російських солдатів загинули протягом другого року бойових дій – згідно з нашими даними – це віддзеркалення того, як територіальні здобутки були досягнуті величезною людською ціною", - йдеться у статті.

росія відмовилася від коментарів.

"Термін "м’ясорубка" використовувався для опису того, як Москва невпинно посилає хвилі солдатів, щоб спробувати виснажити українські сили та відкрити їх розташування для російської артилерії", - пише видання.

BBC зазначає, що загальна кількість загиблих — понад 50 000 — у вісім разів перевищує єдине офіційне публічне підтвердження кількості смертей в армії рф, яке коли-небудь давала Москва у вересні 2022 року.

"Фактична кількість смертей росіян, швидше за все, буде набагато більшою", - наголошує видання.

Водночас аналіз BBC не включає загибель бойовиків в окупованих росією Донецьку та Луганську, і "якби їх додати, то кількість загиблих з російського боку була б ще більшою".

Нагадаємо, у лютому президент України Володимир Зеленський заявив, що на війні проти рф загинула 31 тис. українських військових, але розвідка США, свідчить про більші втрати.