У Німеччині викрили двох російських агентів, які намагалися зірвати передачу зброї Україні, - Spiegel

У Німеччині викрили двох російських агентів, які намагалися зірвати передачу зброї Україні

У Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шляхах.

Про це повідомляє Spiegel.

"Поліція міста Байройт затримала двох підозрюваних у шпигунстві. Кажуть, що вони шпигували за американськими базами від імені росії та планували напади на військово-транспортні шляхи", - йдеться у статті.

Видання повідомляє, що підозрюваних арештував федеральний генеральний прокурор Йенс Роммель.

Головний обвинувачений – 39-річний росіянин німецького походження Дітер С. з Баварії. Федеральна прокуратура звинувачує його, серед іншого, у тому, що він діяв як агент секретної служби, діяв як агент для диверсійних цілей і робив "зображення" військових об'єктів у спосіб, який загрожує безпеці.

Слідчі переконані, що Дітер С. з жовтня 2023 року обмінювався думками з російськими спецслужбами щодо диверсійних операцій у Німеччині. Кажуть, що він погодився здійснити підпали та напади з вибухівкою на військову інфраструктуру, збройові заводи та промислові об’єкти.

"У центрі уваги були, зокрема, транспортні шляхи, які використовуються для перевезення вантажів військового призначення. Метою запланованих атак було зрештою підірвати німецьку підтримку України", - пише видання.

За даними розслідування, Дітер С. також розвідував і фотографував військові об’єкти США в Німеччині. Відповідні зображення він надсилав своїм російським клієнтам.

Дітера С. підтримував у шпигунстві 37-річний росіянин німецького походження Олександр Дж., якого Федеральна прокуратура тепер також звинувачує в тому, що він є агентом розвідки. Дж. також був заарештований у Байройті в середу.