В ISW назвали умову, за якої Україна зможе стабілізувати лінію фронту

В ISW назвали умову, за якої Україна зможе стабілізувати лінію фронту

У ISW пояснили, як Україна зможе перехопити ініціативу на фронті.

Про це йдеться у їхньому останньому звіті.

Голова Комітету з розвідки Сенату США, сенатор Марк Ворнер, 21 квітня заявив, що американська військова допомога Україні, включно з ракетами великої дальності ATACMS, буде доставлена ​​Україні "до кінця тижня". Це відбудеться за умови якщо Сенат ухвалить законопроєкт про додаткові асигнування 23 квітня, а президент США Джо Байден підписує його до 24 квітня.

Президент України Володимир Зеленський 21 квітня заявив, що швидка доставка американської військової допомоги може дозволити українським силам стабілізувати лінію фронту та перехопити ініціативу. Зокрема Зеленський пояснив, що військова підтримка США дає Україні шанс на перемогу, але попередив, що прогрес на полі бою залежатиме від того, наскільки швидко військова допомога прибуде на лінію фронту.

Експерти нагадали, що президент України розповів, що затримки з доставкою військової допомоги вже призвели до втрат української техніки та особового складу на "кількох напрямках". Він також зазначив, що українські військові особливо очікують поставки систем ППО та далекобійних ракет.

У ISW вважають, що українські війська можуть зазнати додаткових невдач у найближчі тижні, очікуючи на допомогу США, яка дозволить Україні стабілізувати фронт. Також, ймовірно, що українська армія зможе притупити поточний російський наступ, якщо припустити, що американська допомога надійде швидко.

Також аналітики наголосили, що російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції та ракетні удари та удари безпілотниками у найближчі тижні, щоб використати вікно, яке закривається обмеженнями українських матеріальних засобів.

Нагадаємо, що рф може посилити атаки до прибуття допомоги.