До 10 років тюрми засудили колаборанта, який працює в окупаційній адміністрації на Луганщині

До 10 років тюрми засудили колаборанта, який працює в окупаційній адміністрації на Луганщині

За матеріалами СБУ до тривалого терміну за ґратами заочно засудили чоловіка, який співпрацює з агресором на «начальницькій посаді» в окупаційній адміністрації Новоайдара на Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Правоохоронці встановили, що навесні 2022 року колишній працівник місцевої будівельної фірми працевлаштувався у незаконній владній структурі – «адміністрації Новоайдарського району лнр». Його призначили очільником «отдела обеспечения жизнедеятельности» Новоайдару, Айдару, Миколаївки, Безгинового, Михайлівки та Побєди.

«На своїй посаді зловмисник легалізує окупаційний режим на Новоайдарщині. Як представник окупаційної влади він бере участь в офіційних заходах рашистів, контактує з підрозділами армії агресора, публічно висловлює підтримку діям загарбників», – зазначили в СБУ.

Суд визнав його винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та засудив до 10 років ув’язнення з конфіскацією усього майна.

Зловмисника оголосили у розшук.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати його затримання.

Досудове розслідування проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, за статтями дезертирства та колабораціонізму судитимуть колишнього правоохоронця з Луганщини, а нині «судового пристава рф».