Населення України скоротилося до 25 млн людей, - експертка Центру Разумкова

Населення України скоротилося до 25 млн людей, - експертка Центру Разумкова

Населення України станом на зараз становить близько 25 млн людей, за кордоном перебувають від 6,5 млн до 10 млн українців.

Про це заявила експертка з гендерних та соціальних питань Центру Разумкова Ольга Пищуліна, повідомляє "Укрінформ".

"Ми знаємо точно, що 4,5 млн українців знаходиться у ЄС за програмою тимчасового захисту. 2 або 2,5 млн українців знаходилися і знаходяться у країнах Європи, не отримуючи тимчасового захисту. Близько 2 млн українців, за оцінками Верховного комісара ООН з питань біженців, знаходяться в російській федерації. Також ми розуміємо, що ці 6-8 млн українців це молоді, працездатні і висококваліфіковані. І при цьому 1,5- 2 млн українців вже були за кордоном як трудові мігранти і вони не повернулися", - заявила Пищуліна

За такими оцінками, додала вона, близько 10 млн українців перебувають за кордоном.

Нагадаємо, у лютому президент України Володимир Зеленський заявив, що на війні проти рф загинула 31 тис. українських військових, але розвідка США, свідчить про більші втрати.

Міністр МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що консульства України припиняють надання послуг чоловікам від 18 до 60 років. Зокрема, закордонні паспорти можна буде отримати тільки на території України. Кулеба назвав це "справедливим ставленням".

У Польщі і Німеччині вже заявили, що не видаватимуть Україні біженців з простроченими документами.