Черги біля ТЦК: у Міноборони готують електронну систему запису і е-кабінет

Черги біля ТЦК: у Міноборони готують електронну систему запису і е-кабінет

Міноборони впровадить систему електронної черги військовозобов'язаних для відвідування ТЦК та СП, а також електронний кабінет.

Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, повідомляє "Радіо Свобода".

За її словами, електронна черга допоможе уникнути великих черг, які вже зараз спостерігаються біля ТЦК у різних містах країни. Точну дату початку роботи е-системою запису Чорногоренко не назвала, але зазначила, що у Міноборони сподіваються на її швидке впровадження.

"Електронна черга вже у "найближчий час" допоможе спростити процес реєстрації та скоротити час очікування для військовозобов'язаних, які звертаються в ТЦК та СП", - сказала вона.

Крім того, Міноборони запустить електронний кабінет військовозобов’язаного, дата - з 18 травня. Зараз, каже Чорногоренко, застосунок перебуває на стадії розробки.

За її словами, для оновлення даних в електронному кабінеті, військовозобов'язаний має завантажити застосунок на мобільний телефон та заповнити необхідні поля.

Черногоренко додала, що розробники працюють над тим, щоб в застосунку була доступна функція - заповнити номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання та отримати дані з бази військовозобов’язаних "Оберіг". Оновити ці дані можна буде зокрема із з-за кордону.

Чорногоренко вважає, що цим застосунком будуть користуватися навіть 70-80% військовозобов’язаних. 

Нагадаємо, з 18 травня стане чинним новий закон про мобілізацію, який зобов'язує усіх чоловіків оновити свої дані у ТЦК, у ЦНАПі або в електронному кабінеті.