За зґвалтування рубіжанки оголосили підозру бойовику з «днр»

За зґвалтування рубіжанки оголосили підозру бойовику з «днр»

Поліцейські оголосили підозру бойовику самопроголошеної «днр», який двічі зґвалтував мешканку окупованого Рубіжного.

Про це повідомляє Національна поліція України.

«Окупанти викрали 37-річну жінку, коли вона поверталася з магазину та відвезли її у приміщення Рубіжанського міського суду, яке використовували для нелегального утримання українців. Звідти вночі один з військовослужбовців відвіз її у квартиру, яку росіяни використовували як місце дислокації», - розповіли у Нацполіції.

За інформацією поліцейських, чоловік зґвалтував потерпілу під погрозою, що у разі опору її зґвалтують усі російські солдати, які були присутні у будівлі. Потім окупант повернув потерпілу до вʼязниці в Рубіжанському міському суді, а наступної ночі, погрожуючи зброєю, повторив злочин.

Зазначається, що оперативники встановили особу злочинця - це 28-річний бойовик НЗФ «Каскад», створеного у самопроголошеній «днр» у 2017 році. Наразі слідчі Нацполіції зібрали достатньо доказів, щоб оголосити йому про підозру за порушення законів та звичаїв війни (жорстоке поводження з цивільним населенням - ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у провадженні веде Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, колишній ув’язнений, який воював проти України, зґвалтував і вбив дівчину у Луганську.