До 10 років тюрми загрожує «замміністрам» самопроголошеної «лнр»

До 10 років тюрми загрожує «замміністрам» самопроголошеної «лнр»

Служба безпеки України повідомила про підозру колаборантці, яка керує «министерством цифрового развития, связи и массовых коммуникаций самопроголошеної «лнр». Ще одного «заступника міністра» - оголосили у розшук.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Слідство встановило, що у липні 2023 року окупанти призначили колаборантку «в.о. міністра». Пізніше вона отримала посаду «заступника міністра», яку обіймає дотепер.

До початку широкомасштабної війни фігурантка співпрацювала з ворогом в окупаційному «минкомсвязи лнр». Крім того, вона пройшла вишкіл за російською програмою «мастерская новых медиа» з підготовки фахівців у сфері пропагандистських медіатехнологій.

Наразі жінка займається інтеграцією тимчасово окупованої території Луганщини в інформаційний простір рф. Зловмисниця отримала підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

Слідчі заходи проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Також СБУ завершила досудове розслідування щодо «заместителя министра труда и социальной политики лнр». Матеріали скерували до суду, окупаційного чиновника оголосили у розшук.

Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року СБУ повідомила про підозру у колабораційній діяльності «заместителю министра труда и социальной политики» самопроголошеної «лнр» Євгену Войнову.