рф звинуватила ЗСУ в "ударі" по Бєлгороду – в Україні відреагували

рф звинуватила ЗСУ в "ударі" по Бєлгороду – в Україні відреагували

У неділю, 12 травня, російська влада звинуватила Україну в нібито терористичній атаці по житлових кварталах Бєлгорода" з застосуванням тактичного ракетного комплексу "Точка-У", РСЗВ "Вільха" та RM-70 "Вампір".

Про це йдеться у заяві Міністерство оборони Росії.

"Під час відбиття атаки російськими засобами ППО знищено шість ракет "Точка-У", чотири реактивні снаряди РСЗВ "Вампір" та два реактивні снаряди РСЗВ "Вільха". Фрагментами однієї із збитих ракет ТРК "Точка-У" пошкоджено житловий будинок у місті Бєлгород", - заявили у пресслужбі Міністерства.

Крім того, слідчий комітет рф порушив кримінальну справу про теракт (ст. 205 КК РФ) "за фактом обстрілу Бєлгорода".

"12 травня внаслідок атаки збройних формувань України на місто Бєлгород снаряд потрапив до житлового багатоповерхового будинку. В результаті події, за попередніми даними, є загиблі та постраждалі", – йдеться у "звинуваченні".

Проте керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко вважає цю ситуацію провокацією рф.

"Будинок у Бєлгороді схоже підірвали. На відео з камер не видно падаючих об‘єктів, відповідно, всі звинувачення росіян в обстрілі Силами оборони наразі не відповідають дійсності. Цілком схоже на провокацію росії, або інформаційну провокацію з роздування ситуації, для виправдання подальших ударів по житлових будинках українських міст", - написав він.

Нагадаємо, що У Бєлгороді "внаслідок роботи ППО" зруйнований під'їзд 10-поверхівки.