В окупантів на Луганщині проблема зі стратегічними запасами пального

В окупантів на Луганщині проблема зі стратегічними запасами пального

Окупанти втратили стратегічні резерви пального на Луганщині. У самопроголошеній "лнр" відсутнє законодавство щодо опіки та піклування.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За даними адміністрації, ще більш напруженою стала ситуація з доставленням пального до самопроголошеної "лнр". Після двох займань на нафтобазах у Луганську та Ровеньках окупанти втратили можливість накопичувати та зберігати значний об'єм продуктів переробки нафти в одному місці.

"Тепер нестачу відчутно ще більше. Звісно, що поставки пального росіянами до окупованої Луганщини не припиняються, але вони не відпопідають поточним потребам. Й стратегічного запасу вже немає", - зазначили у ЛОВА.

Також у ЛОВА повідомили, що в окупантів відсутнє законодавство щодо опіки та піклування.

"Наразі діти-сироти навіть позбавлені права на одержання житлового сертифікату - законні підстави відсутні. Крім того, немає відповідних повноважень і в органів влади на місцях, на що необхідне затверження низки нормативно-правових актів", - зазначили у ЛОВА.

Нагадаємо, що до Попасної не повертаються люди, бо окупанти вщент зруйнували 20-тисячне місто ще при штурмі навесні 2022-го.