У DeepState заявили про окупацію трьох населених пунктів

 У DeepState заявили про окупацію трьох населених пунктів

Уночі 13 травня DeepState оновили мапу та розповіли про ситуацію на фронті.

Про це йдеться у їхньому дописі.

"Ворог просунувся біля Вербового, в Красногорівці, в Нетайловому, західніше Семенівки, східніше Новопокровського та окупував села Харківщини: Мороховець, Олійникове та Зелене", - повідомляється у тексті.

Зазначено, що російська армія продовжує свій рух в напрямку села Липці. Тривають активні бої за Лук'янці. Експерти наголошують, що цей населений пункт теж майже окупований.

"Кацапи намагаються закріпитися в Глибокому, здійснюються спроби просуватися піхотою, але перебувають під постійним вогнем, зокрема, FPV-дронів Сил Оборони, що значно ускладнює пересування, але, на жаль, їх це не зупиняє", - додають аналітики.

Крім того, рф продовжує підбиратися до Вовчанська та закріплятися на околицях для подальшого заходу в місто.

"Наші бійці зустрічають кацапа вогнем і докладають зусилля, щоб стримати натиск. Місто перебуває під щільним обстрілом, триває евакуація цивільного населення", - пояснили у DeepState.

Також повідомляється, що є численні повідомлення про зайняття ворогом н.п. Гатище, але інформація перебуває на уточненні.

"Сьогодні московити зосередилися на спробах закріпитися на наявних рубежах для подальшого просування. Ураження з боку Сил Оборони ускладнює рух, ворог місцями перегруповується та більшу увагу зосередив на обстрілах населених пунктів, тим самим використовує можливість завести додаткові резерви", - підсумували у DeepState.

Нагадаємо, що у Харкові продовжує збільшуватися "сіра зона".