ЛОВА: На окупованій Луганщині залишаються борги перед шахтарями, дітей змушують публікувати твори про війну

ЛОВА: На окупованій Луганщині залишаються борги перед шахтарями, дітей змушують публікувати твори про війну

Заборгованість гірникам «Східвугілля» на окупованій Луганщині складає понад 650 мільйонів рублів. Дітей у самопроголошеній «лнр» змушують викладати у соцмережі твори про війну.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, на підприємствах «Східвугілля», які передали російським інвесторам, залишилася заборгованість із виплати заробітної плати у понад 650 мільйонів рублів.

«Нові власники просять грошей у влади так званої «лнр», а чи дійдуть вони безпосередньо до гірників – ще те питання. Яка доля спіткає звільнених після скорочення штату співробітників – теж ніхто не знає. Вони також поки що без грошей», – прокоментували в обласній адміністрації.

Також повідомляється, що загарбники продовжують вести пропаганду серед дітей на окупованих територіях. Робота ведеться через пропагандистський рух «движение первых» й набирає обертів у навчальних закладах. Так, в окремих школах окупованої частини Луганщини напередодні 9 травня учнів змушували писати твори про Другу світову з обов’язковими паралелями щодо сьогоднішньої війни.

«Контроль за виконанням поклали на вчителів. Школярі мають опублікувати такі дописи на своїх сторінках у соціальних мережах», – розповіли у ЛОВА.

Нагадаємо, на шахтах Луганщини, які окупанти передали «інвесторам», почали звільняти людей.