ЛОВА: На шахтах Луганщини, які окупанти передали «інвесторам», почали звільняти людей

ЛОВА: На шахтах Луганщини, які окупанти передали «інвесторам», почали звільняти людей

Нові інвестори звільняють працівників шахт на окупованій Луганщині. У самопроголошеній «лнр» дозволили порушувати податкове законодавство.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, до центрів зайнятості на окупованій Луганщині звертаються співробітники вугледобувних підприємств, які нещодавно окупаційна влада передала без торгів новим «інвесторам». Зокрема, це шахти «Східвугілля» та ГЗФ «Білоріченська». Цих осіб попередили про звільнення за ініціативи роботодавця.

Також повідомляється, що до кінця 2024 року підприємців псевдореспубліки не будуть штрафувати за порушення податкового законодавства.

«Мова йде про порушення правил обліку доходів та витрат та об'єктів оподаткування та несплату сум податку. Про наслідки для найманих працівників ініціатори цього «пом’якшення» не думають», - зауважили в обласній адміністрації.

Нагадаємо, окупаційна влада Луганщини передала майно шахти «Білоріченська», ГЗФ «Білоріченська» та ВП «Краснодонське вантажно-транспортне управління» в оренду фірмі, до якої причетний колишній міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

Пізніше стало відомо, що нові інвестори готують гірників до ліквідації шахт.