Шольц запевнив, що на саміті миру у Швейцарії не буде переговорів по закінченню війни в Україні

Шольц запевнив, що на саміті миру у Швейцарії не обговорюватимуть закінчення війни в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив, що на Глобальному саміті миру у Швейцарії не обговорюватимуть закінчення війни в Україні.

Про це він сказав у коментарі журналу Stern, передає N-tv.

Шольц обережно оцінює можливі результати мирної конференції по Україні в червні у Швейцарії.

"Ніхто не повинен мати надмірних очікувань: ми не ведемо там переговори про закінчення війни. У кращому випадку це початок процесу, який може призвести до прямих переговорів між Україною та росією", — сказав він.

"У Швейцарії мова піде про безпеку атомних електростанцій, про експорт зерна, про питання обміну полоненими та про необхідне табу щодо використання ядерної зброї. Знову ж таки: це все ще делікатне питання", - додав Шольц.

Він розчарований підтримкою європейців у війні з Україною, навіть після його закликів збільшити поставки зброї. "На жаль, імітаторів ще далеко не вистачає. Це пригнічує, тому що Україні терміново потрібно більше систем протиповітряної оборони", – сказав Шольц.

Нагадаємо, у Швейцарії 15-16 червня відбудеться Перший саміт миру, який ініціює Україна, але на нього не запросили росію. Натомість у саміті візьмуть участь лідери країн та голови урядів з усіх континентів.

Саміт стане платформою для діалогу щодо шляхів досягнення всеохопного, справедливого й тривалого миру для України згідно зі Статутом ООН та нормами міжнародного права, вважають в Офісі президента.