Міноборони підтвердило, що службовець ТЦК побив дівчину в Одесі: версії поліції і постраждалої

Міноборони підтвердило, що військовослужбовець ТЦК побив 19-річну дівчину в Одесі

Міноборони України підтвердило, що військовослужбовець ТЦК побив 19-річну дівчину в Одесі. Відомство проінформувало, що за цим фактом вже відкрили кримінальне провадження.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони. 

"За фактом нанесення військовослужбовцем тілесних ушкоджень цивільній особі Одеською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в Одеській області", - йдеться у повідомленні.

Міноборони зазначає, що відео конфлікту жінки з представником Одеського обласного Територіального центру комплектування і соціальної підтримки є в інтернеті.

"Внаслідок інциденту 19-річна громадянка була доставлена до місцевої лікарні з тілесними ушкодженням голови та грудної клітини", - зазначається у повідомленні.

"Міністерство оборони України тримає на контролі розслідування цієї справи, надаючи повну і всебічну підтримку органам досудового слідства для встановлення усіх обставин та притягнення винних до відповідальності", - повідомило відомство.

Причина конфлікту дівчини і працівника ТЦК: версії поліції і постраждалої

Дівчина свою версію подій описала в Instagram. Вона написала, що її звати Токмакова Антоніна Юріївна 11.09.2004 року народження, проживає у місті Одеса.

Токмакова розповіла, що вона та три її знайомих прибули у відділення поліції Приморського району міста Одеси, вул. Грецька 42 "писати заяву щодо ситуації з таксистом".

"Буквально за півгодини до цього таксист залив нас перцевим балоном в обличчя, бо розлютився на те, що сам не побачив кількість адрес поїздки (їх було 4)", - стверджує вона.

За совами Токмакової, працівник ТЦК з милицею перебував також у цьому відділку поліції.

"Він був поруч із поліцейськими в момент оформлення заяви. Потім він вийшов. Після того, як заява була написана, поліція відмовилася нас випускати", - заявила вона. 

За її словами, вона почала фіксувати те, що відбувається на відео, тим часом одного з її друзів затримали співробітники ТЦК. Під час зйомки автомобіля, куди посадили її друга, на неї напав чоловік у військовій формі з милицями, завдавши їй ударів. Токмакова стверджує, що все це відбувалося біля того ж відділку поліції, а поліцейські не реагували.

У поліції Одеської області кажуть, що події відбулися 12 травня. І що не дівчина з друзями прийшла писати заяву на таксиста, який розпилив перцевий балончик, а сам таксист подзвонив на "102" і повідомив, що четверо громадян напали на нього та застосували газовий балончик.

"На виклик чоловіка виїхав екіпаж патрульної поліції. Компанію молодих людей, до якої входила дівчина та троє чоловіків, з місця події було запрошено до територіального підрозділу поліції. Водій повідомив, що молодики напали на нього за те, що відмовив їм у поїздці, оскільки вони були з алкоголем та в стані сп’янінні. У райвідділку дівчина поводилася агресивно, кидалась у бійку до поліцейських, розбила віконне скло на контрольно-пропускному пункті, на вимоги поліцейських припинити протиправні дії не реагувала", - стверджують поліцейські.

Вони стверджують, що відносно неї склали декілька протоколів за ст. 173 та 185 КУпАП (дрібне хуліганство та злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського), а також протокол про адмінзатримання. Крім того, відносно одного чоловіка склали протокол за ч. 3 ст. 178 КУпАП (поява у громадських місцях у п'яному вигляді).

"Після складання адміністративних матеріалів та взяття пояснень правопорушників було відпущено. А наступного дня до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Грецькій вночі дівчину побили працівники ТЦК та СП. За інформацією від органів здоров’я, їй спричинено закриту черепно-мозкову травму та забій грудної клітки. Сама потерпіла із заявою у правоохоронні органи не зверталася, на телефонні дзвінки дізнавача не відповідає і вдома не з’являється", - стверджує поліція.

Проте повідомляє, що відкрили провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України і проводять слідчі дії.

Також поліція додає, що "наприкінці минулого року слідчими до суду були скеровані матеріали відносно громадянки за її обвинуваченням у крадіжці за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. В березі цього року суд визнав її винною та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 1 рік".

Одеський обласний ТЦК та СП також випустив заяву щодо конфлікту: "За фактом події, що трапилась днями під час комендантської години з громадянкою в Одесі на вулиці Грецькій, розпочато службову перевірку. У разі виявлення та доведення провини представників ТЦК та СП, вони будуть притягнуті до відповідальності згідно чинного законодавства. Керівництво Одеського обласного ТЦК та СП засуджує будь-які прояви насильства та співпрацює з правоохоронними органами для встановлення реальних обставин".