Сили оборони України частково відтіснили підрозділи рф з Вовчанська: подробиці від Генштабу

Сили оборони України частково відтіснили підрозділи рф з Вовчанська: подробиці від Генштабу

Сили оборони відбили наступальні дії російських окупантів в районі Вовчанська і частково витіснили сили рф.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому звіті.

"Сили оборони відбили наступальні дії російських окупантів в районі Вовчанська, частково витіснили ворожі сили із населеного пункту, тривають оборонні дії в північних і північно-західних околицях. Дані щодо втрат противника уточнюються", - йдеться у повідомленні. 

Загалом на Харківському напрямку зафіксовано 3 бойових зіткнення.

"Противник намагається атакувати в напрямку Липців. Ворожа авіація завдала два удари по районах населених пунктів Липці та Мала Данилівка", - зазначається у звіті.

Нагадаємо, вчора, 14 травня, Генштаб повідомляв, що на окремих ділянках, в районах Лук’янців та Вовчанська, внаслідок вогневого впливу та штурмових дій противника, для збереження життя українських військовослужбовців та уникнення втрат, підрозділи здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції.

Аналітики DeepState того ж вечора повідомляли, що росіяни здійснюють спроби закріпитися на північних околицях Вовчанська з ціллю подальшого просування та зайняття населеного пункту. З допомогою залучення великої кількості піхоти ворог пробує займати будинки на півночі міста.

Також нагадаємо, що рф почала наступ на Харківщину 10 травня.