ЗСУ відійшли на "більш вигідні позиції" на Куп'янському напрямку

ЗСУ відійшли на "більш вигідні позиції" на Куп'янському напрямку

На Харківщині українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську та тримають ситуацію там під контролем. Але на Куп'янському напрямку в окремих районах довелося відійти.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За його даними, втрати армії рф на Харківському напрямку з початку минулої доби становлять 95 військовослужбовців та 27 одиниць озброєння і військової техніки.

"Загалом, з 10 травня, на цьому напрямку противник втратив 710 російських окупантів вбитими та пораненими, також знищено 125 одиниць ворожих озброєння та військової техніки", - зазначається у повідомленні.

На Куп’янському напрямку українські підрозділи відбили 20 атак противника.

"В той же час, бойові дії ще тривають на напрямках Кислівка - Іванівка, Котлярівка - Піщане, Куземівка - Стельмахівка, Ковалівка - Новоєгорівка. В окремих районах, в результаті інтенсивного вогневого впливу противника, наші підрозділи здійснили перегрупування на більш вигідні позиції", - повідомляє Генштаб.

Нагадаємо, росіяни почали наступ на Харківщину 10 травня. Деякі командири, зокрема Денис Ярославський, повідомляли, що армії рф вдалося вдертися через кордон через те, що на українському боці не було достатньо укріплень. Згодом аналітики DeepState опублікували фото "зубів дракона", які лежать горою на узбіччі і не встановлені як загороджувальні заходи. 

14 травня Генштаб ЗСУ повідомляв, що на Харківському напрямку підрозділи ЗСУ змушені були відійти в районах Лук’янців та Вовчанська для збереження життя особового складу.