Захід переконує Зеленського погодитися на переговори з рф, - "Europe 1"

Захід переконує Зеленського погодитися на переговори з рф, - "Europe 1"

Україні доведеться вести переговори про припинення війни, ризикуючи гіршим сценарієм, наприклад, що росіяни візьмуться відкрити інший фронт.

Про це пише видання радіо "Europe 1", яке стверджує, що "західні канцелярії готують скоординовані дипломатичні дії, щоб переконати президента України Володимира Зеленського прийняти принцип переговорів".

"Поки невідомо, чи готовий український президент проміняти костюм героя війни на костюм актора миру", - зазначає видання.

Також воно пише про проблеми з особовим складом у ЗСУ. "У Києві з нами говорять уже не про озброєння, а про проблеми вербування", — розповів французький військовий, який повернувся з фронту після спостережної місії.

Нагадаємо, вчора, 16 травня, Зеленський провів засідання Ставки у Харкові. Він розповів, що учасники проаналізували перспективи бойової ситуації, загрози протягом найближчих днів і тижнів та наші, українські, можливості протидіяти російським наступальним планам.

Зеленський заявив, що станом на 16 травня ситуація на Харківщині загалом контрольована, ЗСУ завдає окупанту відчутних втрат.