росія відгородила "лнр" і "днр" "колючим дротом": на кордоні створена буферна зона

росія відгородила "лнр" і "днр" "колючим дротом": на кордоні створена буферна зона

Між Ростовською областю росії та окупованою Луганською і Донецькою областями ("лнр" і "днр")  створили буферну зону з особливим режимом.

Як повідомляє Русская служба BBC, губернатор Ростовської області Василь Голубєв закрив кордон області із сусідніми самопроголошеними "лнр" і "днр".

З 2022 року цей кордон перестав вважатися в росії державним, але тепер там запроваджено п'ятикілометрову буферну зону з особливим правовим режимом. Голубєв підписав відповідний указ.

За правилами, для відвідування цієї зони стали обов'язковими документи, що засвідчують особу. А щоб наблизитися до самого кордону на 100 метрів, потрібно попередньо отримати дозвіл від ФСБ.

Видання зазначає, що подібні заходи діяли, коли кордон Ростовської області з Україною офіційно вважався у росії державним.

Нагадаємо, російські пропагандисти з часів Помаранчевої революції лякали мешканців Донбасу "бандерівцями", які відгородять регіон від України "колючим дротом". Крім того, мешканців Донбасу запевняли, що вони з росіянами "один народ", і що їх неодмінно потрібно рятувати від "українських нацистів".

Читайте також: П'ять дат квітня 2014 року, які змінили історію Луганської області