Суд дав 15 років тюрми 73-річному львів'янину, який навів ракети рф на Яворівський полігон

Суд дав 15 років тюрми 73-річному львів'янину, який навів ракети рф на Яворівський полігон

Суд Львова визнав винним у держзраді 73-річного навідника російського удару по Яворівському полігону, який стався у березні 2022 року. Покарання - 15 років з конфіскацією майна.

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький розповів, що засудженого звуть Олександр Косторний і він - колишній майор КДБ. Прокурори довели, що Косторний співпрацював з агентами ФСБ від початку повномасштабної війни.

Офіс Генпрокурора уточнив, що Косторний - уродженець Львова. Він збирав відомості про розташування військових об’єктів, зброї та об’єктів критичної інфраструктури у регіоні.

Через месенджер Теlegram він переслав карту-схему Яворівського військового полігону. На ній зображено розташування військових містечок Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

"Додатково зазначив, де знаходяться казарми та гуртожитки. 13 березня 2022 року окупанти здійснили обстріл цих обʼєктів, загалом випустивши понад 30 ракет. Тоді загинуло понад 60 людей, понад 160 було поранено", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, львів’янин передавав ворогу іншу інформацію з метою підривної діяльності проти України.

Правоохоронці затримали навідника у червні 2022 року. На вирок він чекав під вартою. Під час судового засідання коригувальник свою провину так і не визнав, у скоєному не розкаявся.