Гірникам Луганщини понад два роки не виплачують борги, - нардеп

Гірникам Луганщини понад два роки не виплачують борги, - нардеп

Заборгованість перед робітниками ДП “Первомайськвугілля” по зарплатах та інших виплатах становить понад 50 мільйонів гривень.

Про це під час звернення до міністра енергетики України Германа Галущенка у Верховній Раді повідомив нардеп від Луганщини Сергій Вельможний. Відео звернення Вельможний розмістив на своїй сторінці у Facebook.

“Два тижні тому я звертався до вас щодо заборгованості по виплатах заробітних плат шахтарям. Тоді ви відповіли, що підприємству треба перереєструватися на підконтрольній Україні території, і виплати будуть. Однак, наскільки мені стало відомо, ДП “Первомайськвугілля” неодноразово намагалося перереєструватися з тимчасово окупованої території Луганщини. Були десятки зустрічей з представниками міністерства та іншими чиновниками, сотні листів, однак результату немає”, - наголосив нардеп.

За його словами, заборгованість по зарплаті та інших виплатах перед робітниками підприємства становить понад 50 млн грн.

“4,5 тисячі людей та членів їхніх сімей - разом це 15 тисяч людей - залишились у злиднях та понад два роки не можуть отримати гроші, зароблені важкою працею. Скажіть, будь ласка, коли, нарешті, ви виплатите заборгованість по зарплаті?”, - запитав Вельможний урядовця.

У відповідь Галущенко зазначив, що перереєстрація - завдання юридичної особи.

“Тому зараз дійсно...воно чомусь не вирішувалось. І питання не в листах. Це не міністерство робить перереєстрацію компанії. Компанія має сама це зробити. Питання у тому, що на сьогодні, щоб розв'язати цю проблему, перший крок - це потрібно юридично зробити цю можливість”, - пояснив міністр.

Він зазначив, що його заступник отримав доручення допомогти компанії розв'язати питання з перереєстрацією.

“Після цього відкривається вже можливість розв'язати питання заборгованості”, - наголосив урядовець.

Нагадаємо, Сєвєродонецьке тролейбусне управління погасило борги з відшкодування пенсій за два роки.