Став «гаішником» в окупантів: судитимуть експравоохоронця-дезертира з Луганщини

Став «гаішником» в окупантів: судитимуть експравоохоронця-дезертира з Луганщини

До 15 років ув’язнення загрожує експравоохоронцю з Луганщини за фактом дезертирства та колабораціонізму.

Про це повідомляє Теруправління ДБР у Краматорську.

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно фігуранта. Обвинувальний акт скерували до суду.

Як з’ясували слідчі, з перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України правоохоронець втік з місця несення служби у Біловодську. Вступивши у змову з окупаційними військами рф, він отримав посаду «інспектора служби дорожньої автоінспекції народної міліції лнр».

«Фігурант, працюючи «гаішником», виконує злочинні накази окупаційної влади, накладає штрафи, перевіряє автівки та патрулює населені пункти на тимчасово окупованій території Луганщини за законами рф. Крім того, експравоохоронець пропагує «руський мір» серед українських дітей, які мешкають на тимчасово окупованій території Старобільського району. Проводить так звані «профорієнтаційні заходи» у навчальних закладах», - розповіли у відомстві.

Колишнього правоохоронця обвинувачують у дезертирстві (ч. 4 ст. 408 КК України) та колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Луганська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ 15 років тюрми заочно отримав екскправоохоронець із Рубіжного, який очолив підрозділ окупаційної «поліції».