В ISW пояснили, чому у Кремлі почали активно обговорювати перемовини з Україною

В ISW пояснили, чому у Кремлі почали активно обговорювати перемовини з Україною

Західні ЗМІ продовжують говорити про те, що Володимир путін нібито зацікавлений у припиненні вогню в Україні шляхом переговорів, хоча риторика Кремля та військові дії рф демонструють протилежне. Тобто путін залишається незацікавленим у змістовних переговорах і будь-якому врегулюванні, яке б завадило йому знищити незалежну українську державу.

Про це пише ISW.

Зазначено, що 24 травня агентство Reuters повідомило, що чотири російські джерела, які зараз працюють або раніше працювали з путіним, заявили, що президент рф готовий вести переговори про припинення вогню, яке визнає поточні лінії фронту, і що він готовий представити поточну кількість окупованої української території як російську військову перемогу російській громадськості.

Зокрема західні ЗМІ посилалися на обмежену кількість неуточнених американських і міжнародних офіційних осіб, які підтверджували, що путін висловив зацікавленість у припиненні вогню, хоча інші західні ЗМІ повідомляли, що американські джерела заперечували будь-які офіційні повідомлення росії з США з цього приводу.

Аналітики пояснили, що Кремль постійно вдає зацікавленість у змістовних переговорах у рамках тривалої інформаційної операції, яка має на меті переконати Захід піти на поступки щодо територіальної цілісності та суверенітету України, і незрозуміло, чи невідомі російські джерела, які спілкуються із західними ЗМІ, сприяють цим зусиллям чи точно відображення інтересів і поглядів Путіна.

Наразі ISW не може визначити правдивість тверджень російських джерел про наміри путіна, і ці приватні анонімні заяви різко контрастують з російською офіційною публічною риторикою та діями.

"путін і Кремль помітно посилили свою експансіоністську риторику щодо України з грудня 2023 року та дедалі частіше вказували на те, що росія має намір захопити більше території в Україні та прагне повністю знищити українську державність та ідентичність", - йдеться у звіті.

Крім того, фахівці нагадали, що протягом останніх місяців російські війська провели наступальні операції, спрямовані на досягнення значного оперативного прогресу та знищення лінії фронту, відкрили новий фронт у Харківській області та намагалися завдати довгострокової шкоди боєздатності та економічному потенціалу України через регулярні широкомасштабні ракетні та безпілотні удари

"Ці військові операції свідчать про те, що Кремль більше зацікавлений у досягненні своєї довгострокової мети — максималістській перемозі в Україні, ніж у будь-якому поселенні, яке негайно заморозить лінію фронту, де воно зараз розташоване", - підсумували в ISW.

Нагадаємо, що рф проведе нову хвилю мобілізації до кінця 2024.