Вибухи та пожежа в окупованому Луганську: що відомо  

Вибухи та пожежа в окупованому Луганську: що відомо  

В окупованому Луганську минулої ночі кілька разів лунали вибухи.

Про це повідомили місцеві та російські змі.

Інформація про перші вибухи з’явилася після 21 години 27 травня. Також повідомлялося про масштабну пожежу, яку бачили зі всіх районів міста. Окупаційні ресурси заявили про ракетний удар по околиці Луганська, підтвердивши загоряння, однак точного місця влучання не назвали.

За інформацією низки українських джерел, мова йде про територію вищого авіаційного училища штурманів (ВАУШ) та військового аеродрому.

«ВВАУШ отхватил по-классике», – написав на своїй сторінці український військовий «Східний».

Про «бавовну» у цьому районі також повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

«Сьогодні ввечері салютували в районі інфраструктурних об’єктів колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів та авіаційного ремонтного заводу, що поряд. Понад рік тому окупанти провели там перше з 2014 року стендове випробування двигуна, але у жовтні 2023-го там розквітла «бавовна», яка зіпсувала росіянам плани. Тепер ще раз. Що саме пошкоджено або зруйновано – окупанти, як і зазвичай, не покажуть. Це означатиме, що втрати авіаційної техніки можуть бути суттєвими», – написав він.

Після опівночі окупаційні телеграм-канали заявили про повторні вибухи в окупованому обласному центрі. Нібито їх було гарно чути у східній частині міста. Подробиць щодо цих вибухів не повідомляють.

Нагадаємо, 20 травня у Луганську стався вибух. Влучання прийшлося по колишній академії внутрішніх справ у Ювілейному