Під Києвом побудують дитсадок з укриттям майже за 300 млн грн

Під Києвом побудують дитсадок з укриттям майже за 300 млн грн

Борщагівська сільська рада Бучанського району Київської області 24 квітня за результатами тендеру замовила ТОВ "Міське будівництво" будівництво дитячого садка у селі Софіївська Борщагівка вартістю 283,37 млн грн.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші".

До кінця 2026 року по вулиці Зоряній мають звести двоповерховий дитсадок на 150 місць з укриттям на 200 місць. Там будуть вісім груп, музична і спортивна зали, пральня, медичний блок, харчоблок і службово-побутові приміщення. Також передбачені газова котельня тощо.

Проект замовляли у рокитнянського ТОВ "Укрбудпроектдизайн" Павла Кірноса та Віктора Кирноса ще в 2021 році, до повномасштабного вторгнення росії, а торік його скоригували, додавши укриття. Позитивний експертний звіт видало ТОВ "Перша будівельна експертиза".

Площа дитсадка невідома. В експертному звіті лише сказано, що загальна площа будівлі не перевищує максимально допустиму площу протипожежного відсіку – 4 000 кв. м. Отже, це будівництво коштує близько 71 тис грн, або $1 800 за "квадрат". 

Видання зазначає, що на Софіївській Борщагівці квартири вмебльовані і з дизайнерським ремонтом продаються по $1600 за квадрат.

Нагадаємо, "КП "Київський метрополітен" оголосив тендер на продовження будівництва метро на Виноградар. Очікувана вартість нового тендеру – 13 956 843 711, 13 грн. Прийом пропозицій триватиме до 28 травня 2024.