Повідомили про підозру начальнику «райвідділу» та ще двом окупаційним поліцейським на Луганщині

Повідомили про підозру начальнику «райвідділу»  та ще двом окупаційним поліцейським на Луганщині

СБУ розслідує колабораційну діяльність начальника райвідділу мвс рф в окупованому Луганську та ще двох окупаційних поліцейських.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Серед колаборантів – мешканець Антрациту, який у 2023 році очолив підрозділ російської поліції у тимчасово окупованому Луганську – «відділ мвс рф «Кам’янобрідський». Наразі правопорушник продовжує керувати незаконною силовою структурою.

Також ідентифікували особи жителів Старобільського району та Хрустального (Красний Луч), які минулого року присягнули на вірність агресору й відтоді служать окупантам у «відділах внутрішніх справ мвс рф «Старобільський» та «Краснолуцький».

«Зловмисники допомагають підтримувати встановлений агресором «порядок» на захопленій Луганщині та незаконно здійснюють «кримінальне переслідування» місцевих мешканців на підставі законодавства рф», – наголосили в СБУ.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їм загрожує до 15 років тюрми.

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури продовжують досудове розслідування.

Нагадаємо, окупаційний «мер» Сєвєродонецька отримав нову підозру.