Кремінська громада отримала відзнаку переможця Другого загальнонаціонального конкурсу з відкритого урядування

Кремінська громада отримала відзнаку переможця Другого загальнонаціонального конкурсу з відкритого урядування

Вчора у Києві Голова Асоціації міст України, Київський міський голова Віталій Кличко привітав 11 громад з перемогою у Другому Загальнонаціональному конкурсі з відкритого врядування та вручив їхнім очільникам відзнаки. Кремінську громаду визнали найкращою в номінації «Залучення громадськості до відновлення та розвитку територіальних громад».

Про це повідомляє Кремінська міськрада.

Нагороду для Кремінщини в столиці отримала заступниця начальника Кремінської міської військової адміністрації Наталя Макогон.

На заході представники громад ознайомилися з ключовими досягненнями України згідно з Планом дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2023-2025 роках, окреслили шляхи подальшого зміцнення співпраці між місцевим і центральним рівнями влади щодо впровадження принципів відкритого врядування.

«За результатами конкурсу, досвід нашої громади в організації діяльності Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської територіальної громади увійшов до цьогорічної збірки кращих історій незламності та співдії в громадах під час війни, – розповіла Наталя Макогон, – Навіть у цей непростий час ми продовжуємо об’єднувати зусилля для відновлення Кремінщини та поліпшення життя її мешканців. Дякуємо всім кремінянам за згуртованість і небайдужість, а Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, Асоціації міст України та Уряду - за визнання, цінний досвід та нові можливості!».

Нагадаємо, Кремінська громада досягла домовленостей з Інститутом національної пам’яті й не перейменовуватиме назви на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».