12 років тюрми отримав мешканець Луганщини, який допомагав російській армії

12 років тюрми отримав мешканець Луганщини, який допомагав російській армії

Мешканця Луганської області визнали винним у наданні збройним формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавили права впродовж 12 років обіймати посади в органах влади.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Прокурори в суді довели, що після захоплення Невського чоловік добровільно розселяв військовослужбовців ворожої армії у власному та сусідніх будинках. Сприяв збройним силам рф та контрольованим ними нзф «л/днр» у просуванні на Луганщині.

За власною ініціативою засуджений ремонтував пошкоджену військову техніку окупантів, що використовувалася проти українських захисників, та в подальшому транспортував її.

Під час окупації чоловік на власному автомобілі перевозив особовий склад армії агресора до вогневих позицій на території Луганської та Донецької областей.

Також неодноразово залучався до завантаження боєприпасів на складах в Невському та сусідньому селі Макіївка.

Його протиправну діяльність на користь держави-агресорки викрили взимку 2023 року під час стабілізаційних заходів на деокупованій території Луганщини.

До вироку суду засуджений перебував під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, повідомили про підозру начальнику «райвідділу» та ще двом окупаційним поліцейським на Луганщині.