Розвідка України показала атаку на російські кораблі у Криму (ВІДЕО)

Розвідка України показала атаку на російські кораблі у Криму (ВІДЕО)

Спецпідрозділ ГУР МО "Group 13" за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад  росії в окупованому Криму.

Як повідомляє ГУР, операція відбулася 30 травня.

При цьому росіяни намагалися знищити морські дрони на підході до бухти Вузька: 32 рази піднімали в небо бойову авіацію, зокрема ― літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8.

Також росіяни хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати.

"Утім нічого не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання: внаслідок удару було знищено два катери росії ― за попередніми даними, швидкісних транспортно-десантних КС-701 "Тунєц", - йдеться у повідомленні ГУР.

Російське видання ASTRA пише, що у Криму внаслідок українскої атаки можуть бути пошкоджені або знищені чотири катери, два пороми та лоцманський катер. Йдеться про затонулий катер "Мєчта", про пошкоджені пороми "Конро Трейдер" та пором "Авангард", який через пошкодження сів на мілину.

Поранення отримав один із членів екіпажу "Конро Трейдер". Йому довелося робити операцію. На поромі "Авангард" ще четверо поранених.

За даними ASTRA, пошкодження отримали чотири транспортно-десантні катери КС 701. 

Нагадаємо, лише з початку 2024 року спецпідрозділ "Group 13" за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже знищив російські: ракетний корабель "Івановєц", великий десантний корабель "Цезарь Куніков", корвет "Сєрґєй Котов", швидкісний патрульний катер "Манґуст".