ЗСУ завдали ударів по паромній переправі і нафтовим терміналам рф у Краснодарському краї

ЗСУ завдали ударів по паромній переправі і нафтовим терміналам рф у Краснодарському краї

Ударна група угруповання сил і засобів Військово-Морських сил ЗСУ уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту "Кавказ", що в Краснодарському краї рф.

Цю інформацію підтвердив Генштаб ЗСУ.

"Це сталося на початку доби 31 травня – наступної ночі після того, як Сили оборони України влучними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого українського Криму, які курсували до порту "Кавказ" і використовувалися для військової логістики агресора", - йдеться у повідомленні.

Генштаб додав, що ураження по нафтовому терміналу в районі порту "Кавказ" завдали кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплексу "Нептун".

"Результати об’єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання. Точність ураження цілей дорозвідується. Комплексна операція була проведена в координації з іншими складовими Сил оборони України", - зазначається у повідомленні. 

Крім того, ударні БпЛА Сил оборони уразили ще один нафтотермінал на території Краснодарського краю. 

Нагадаємо, 30 травня вночі Сили оборони України завдали удару ракетами ATACMS по Керченській поромній переправі, яка активно використовувалася ворогом для забезпечення свого угруповання військ у тимчасово окупованому Криму.

В результаті ураження суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні та автомобільні перевезення. Один із них сів на мілину, чим заблокував функціонування всієї Керченської переправи.