З початку вторгення росії на Луганщині зникло понад 6 тисяч людей. Частину вдалося знайти

З початку вторгення росії на Луганщині зникло понад 6 тисяч людей

З початку повномасштабного російського вторгнення на територію України, станом на 25 травня 2024 року, слідчі слідчого управління ГУНП здійснювали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами безвісного зникнення 6 111 осіб, з яких 828 дітей. Розшукали та встановили місцезнаходження 1074 осіб, з яких 143 дитини.

Про це йдеться у відповіді керівництва Головного управління Національної поліції в Луганській області на запит «Сєвєродонецьк онлайн».

Станом на 25 травня 2024 здійснюється розслідування у кримінальних провадженнях щодо 5 020 безвісно зниклих осіб, з них 658 дітей.

Крім цього, станом на 25 травня 2024 року слідчі слідчого управління ГУНП здійснюють досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами загибелі 3 167 осіб, з яких 26 дітей.

Також під час досудового розслідування у кримінальних провадженнях слідчі отримали відомості про наступні насильницькі дії з боку країни-агресорки, а саме:

  • за фактами безвісного зникнення цивільних осіб та оборонців України встановлено 147 фактів жорстокого поводження відносно таких осіб під час їхнього перебування у полоні,
  • відносно 190 цивільних осіб встановлено факти безпідставного позбавлення волі та утримання у місцях несвободи,
  • відносно 13 цивільних осіб встановлено факти депортації,
  • відносно 4 цивільних осіб встановлено факти незаконного засудження,
  • відносно 1 особи встановлено факт згвалтування.

Нагадаємо, з початку повномасштабного російського вторгнення на територію України, станом на 25 травня 2024 року, слідчі слідчого управління ГУНП здійснювали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами безвісного зникнення 828 дітей. Розшукали та встановили місцезнаходження 143 дітей.

Як раніше повідомив в інтерв'ю нашому виданню начальник ГУНП в Луганській області Олег Григоров, Луганщина займає друге місце в Україні після Донецької області за кількістю безвісти зниклих осіб.