В ISW озвучили два фактори, що можуть допомогти Україні захистити Харків

В ISW озвучили два фактори, що можуть допомогти Україні захистити Харків

Надання Україні систем ППО та зняття обмежень щодо ударів по цілях на території рф західною зброєю надасть можливість захистити Харківщину.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики запевняють, що ці два пункти залишаються критично важливими для України, аби  відбити російські удари по місту Харків.

Зазначено, що низка західних країн нещодавно частково або повністю зняли обмеження на використання наданою Заходом зброї для завдання ударів по військових цілях на території Росії.

Експерти впевнені, що такі політичні зміни дозволять українській армії використовувати системи, надані західними країнами, для завдання ударів по російських вогневих точках і плацдармах на прикордонних територіях і в повітряному просторі рф.

Українські офіційні особи заявили, що українські сили збили кілька російських військових літаків у лютому 2024 року, багато з яких завдавали ударів планерними бомбами в напрямку Авдіївки.

"Здатність українських сил збивати російські військові літаки у прифронтовій зоні свідчить про те, що українські сили, ймовірно, зможуть повторити ті самі дії за допомогою як українських, так і західних систем для захисту північної частини Харківської області та міста Харкова від російських ударів планерними бомбами, що запускаються з повітряного простору РФ", - підкреслили аналітики ISW.

Нагадаємо, що у Харківській ОВА відмовилися назвати підприємства, які мали займатися будівництвом фортифікацій у регіоні.