У Луганській ОВА назвали кількість загиблих дітей через війну

У Луганській ОВА назвали кількість загиблих дітей через війну

З 24 лютого 2022-го року до 4 червня 2024-го в Україні загинула 551 дитина, 1368 були поранені за даними Офісу Генерального прокурора. Серед них 22 загиблі та 41 поранена дитина із Луганщини.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

“Такі дані встановила Луганська обласна прокуратура, але, на жаль, вони не є остаточними. Через активні бойові дії й тимчасову окупацію наших населених пунктів неможливо дізнатися скільки маленьких, безвинних луганчан вбили росіяни, скільки загинуло під час примусової депортації, скільки загине ще”, – йдеться у повідомленні.

У пам’ять про загиблих дітей розмістили на Алеї Захисників Луганщини у Дніпрі дзвіночки пам’яті. Вони – символ дитячих голосів, які більше ніколи не прозвучать.

До акції долучилися представники Сил Оборони області, заступники голови облдержадміністрації, громадськість.

Нагадаємо, раніше поліція Луганської області повідомляла "Сєвєродонецьк онлайн", що з початку повномасштабного російського вторгнення на територію України, станом на 25 травня 2024 року, слідчі слідчого управління ГУНП здійснювали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами безвісного зникнення 828 дітей. Розшукали та встановили місцезнаходження 143 дітей.