Судитимуть мешканку Луганщини, яка стала «уповноваженим з прав дитини в лнр»

Судитимуть мешканку Луганщини, яка стала «уповноваженим з прав дитини в лнр»

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури повідомили про підозру «дитячому омбудсмену лнр» у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювана ‒ мешканка Луганська, колишня юристка, яка почала співпрацювати з ворогом після захоплення окремих територій області.

У 2021 році обіймала посаду «старшого прокурора відділу з нагляду за дотриманням та правильним застосуванням законодавства генеральної прокуратури лнр». Там займалася питаннями захисту прав та інтересів неповнолітніх та молоді.

У кінці грудня 2022 року призначена «уповноваженим з прав дитини в лнр» за представленням уповноваженої при президентові рф з прав дитини.

На цій посаді підозрювана забезпечує реалізацію соціальної політики держави-агресорки на захопленій частині Луганщини.

Виступає організатором різних конкурсів на території «лнр», до яких залучає дітей, проводить особисті прийоми громадян з питань соціальної підтримки, підписує угоди про співпрацю з іншими «омбудсменами у рф» та російськими політичними партіями.

Наразі жінку оголосили у розшук та перевіряють інформацію щодо причетності її до депортації й незаконного переміщення дітей з «лнр» до росії.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ до 14 років колонії заочно засудили колаборантку, яка служить агресору у лавах окупаційної «поліції» на Луганщині.