Сєвєродонецьким випускникам надали матеріальну допомогу

Сєвєродонецьким випускникам надали матеріальну допомогу

32 випускникам ліцеїв Сєвєродонецької міської територіальної громади, які отримали у 2023-2024 навчальному році золоту медаль «За високі досягнення у навчанні», срібну медаль «За досягнення у навчанні», сплатили матеріальну винагороду на загальну суму 146 000 грн.

Про це повідомляє Сєвєродонецька МВА.

22 переможцям і призерам у 2023-2024 навчальному році Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів, змагань, акцій тощо, що проводяться за напрямками позашкільної освіти, виховної роботи, також виплатили матеріальне заохочення. Це – учні (вихованці) закладів загальної середньої та позашкільної освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади. Вони отримали 29 000 грн.

32 призери обласних і фінальних етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, Міжнародних і Всеукраїнських мовно-літературних конкурсів, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів малої академії наук учнівської молоді та Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, у 2023-2024 навчальному році отримали матеріальне заохочення на загальну суму 69 170 грн. Це також учні закладів загальної середньої освіти Сєвєродонецької громади.

“Ми започаткували таку практику ще торік. Наші діти, незважаючи на умови, в яких їм доводиться вчитися, доводять своєю наполегливістю, знаннями свої здібності та високій рівень сєвєродонецької освіти. Тож, заохотили дітей з місцевого бюджету в рамках Комплексних цільових програм Сєвєродонецької міської територіальної громади “Турбота” на 2024 рік та “Освіта Сєвєродонецької міської територіальної громади - 2024”, – розповів начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк.

Також, за його словами, буде грошове заохочення тим випускникам ліцеїв Сєвєродонецької міської територіальної громади, які складуть Національний мультипредметний тест (НМТ) на 200 балів.

Нагадаємо, У Луганській ОВА назвали кількість випускників, які отримають золоті медалі.